Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Oud kantoorpand verbouwd voor opvang 200 Oekraïners: "Project van alle Cruquianen"

30 maart 2022, 15.50 uur
Door Niels van Steijn · Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

Cruquius loopt uit voor de verbouwing van een oud kantoorpand aan de Bennebroekerdijk. Tientallen vrijwilligers helpen de eigenaren van het pand met het inrichten van de ruimte voor 200 vluchtelingen uit Oekraïne. "Het is een project dat wordt gedragen door de inwoners van Cruquius", vertelt eigenaar Linda de Groot. 

Oud kantoorpand omgebouwd tot opvanglocatie vluchtelingen - NH Nieuws

Ze is, samen met Arjo den Breejen, eigenaar van het pand 'Polderstaete'. "Over twee weken komt hier een grote groep mensen, gevlucht voor de oorlog in Oekraïne", vertelt ze. 

In het pand aan de Ringvaart zijn tientallen kamers ingericht om de Oekraïners op te vangen. Zij zitten momenteel nog in hotels in de gemeente, maar dit gebouw is bedoeld voor een iets meer structurele opvang. 

Quote

"Omdat ik heel verdrietig word van alle nieuwsberichten en ik die negatieve gevoelens om wil zetten in iets positiefs"

Vrijwilliger Reina uit Cruquius

Om het gebouw klaar te maken, komen inwoners uit alle hoeken van Haarlemmermeer helpen. Zo zijn er vrijwilligers uit Cruquius zelf, maar ook mensen uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep die hun steentje bijdragen. "Omdat ik heel verdrietig word van alle nieuwsberichten en ik die negatieve gevoelens om wil zetten in iets positiefs", aldus Reina uit Cruquius. 

'Voor de medemens'

Ook Marcel de Jong, eigenaar van hotel De Rustende Jager uit Nieuw-Vennep, helpt een handje mee. De Jong leverde vanmiddag ruim honderd stoelen af die de mensen mogen gebruiken: "Het is voor de medemens die het op dit moment minder heeft dan wij, dus dan is de keuze niet zo moeilijk voor mij", aldus de hotelier. 

Het pand is naar verwachting over twee weken klaar, vanaf dan zullen 200 vluchtelingen hun intrek nemen. Ook regelen Linda de Groot en Arjo den Breejen scholing, een vacaturebank en een ruimte waar de kinderen kunnen spelen. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]