Ga naar Content

KZ moet Hoorn en Schenk missen in strijd om landstitel

De korfballers van KZ moeten het in de play-offs van de Korfbal League stellen zonder Lars Hoorn uit Purmerend en Marjolijn Schenk uit Enkhuizen. Beide spelers zijn langdurig uitgeschakeld met een knieblessure. 

Lars Hoorn en Marjolijn Schenk - Foto: Orange Pictures

Afgelopen weekend plaatste KZ zich voor de play-offs van de Korfbal League door DVO met 28-21 te verslaan. In de halve finale neemt de ploeg van coach Tim Bakker het nu op tegen Fortuna uit Delft. Zowel Lars Hoorn als Marjolijn Schenk zal er in deze best-of-three series niet bij zijn. 

Kniebanden

Beide spelers liggen lange tijd uit de roulatie met een knieblessure. Hoorn heeft een scheurtje in zijn kruisband en zal daarom dit seizoen niet meer in actie komen. Schenk raakte vorige week in het duel tegen PKC zwaar geblesseerd. De speelster uit Enkhuizen blijkt zowel haar enkel als haar kuitbeen te hebben gebroken en scheurde bovendien haar knieband af. Voor Schenk is de blessure extra vervelend omdat ze naast het slot van de competitie ook de aankomende World Games met het Nederlands team zal missen. 

Aanstaande zaterdag is de eerste van drie wedstrijden tussen KZ en Fortuna. De Zaankanters gaan eerst op bezoek in Delft en ontvangen een week later de bezoekers in Topsportcentrum De Koog. Een eventueel beslissingduel vindt plaats op dinsdag 12 april in Delft. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]