Strijdend Telstar gaat nipt ten onder bij FC Emmen

Op een sfeervolle Oude Meerdijk heeft Telstar met 2-1 verloren van FC Emmen. Een terechte uitslag gezien het krachtsverschil, maar de Velsenaren vochten tot de laatste seconde. Glynor Plet scoorde voor de bezoekers.

Duel uit de wedstrijd Telstar - FC Emmen - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Zonder de geschorste Özgür Aktas ging Telstar de confrontatie aan tegen koploper FC Emmen. De plannen van de koploper van de eerste divisie waren vanaf minuut één duidelijk: druk uitoefenen en snel scoren. De Witte Leeuwen kropen slechts af en toe uit hun schulp.

Glynor Plet

Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Rui Mendes. De Portugees schoof de bal in de linkeronderhoek. Na het doelpunt gebeurde er nog steeds veel voor het doel van Ronald Koeman Jr., maar tot hele grote kansen leidde dat niet. Telstar is de nummer zestien van de ranglijst en kon frank en vrij spelen. En die instelling leidde tot de gelijkmaker vlak voor de rust. Uit een corner kopte Glynor Plet de 1-1 binnen. Dat betekende alweer de elfde voor de topscorer van de Velsenaren.

Doelpunt van Glynor Plet - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Jari Vlak

De boost vlak voor rust was helaas van korte duur in de tweede helft. Het was uitgerekend oud-Volendammer Jari Vlak die na een paar minuten FC Emmen weer op voorsprong zette met een hard schot van een meter of tien. In het resterende gedeelte van de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Het spel vond voornamelijk plaats rond het zestienmetergebied van Telstar en af en toe kwamen de mannen van Andries Jonker eruit. De enige mogelijkheid was er een kwartier voor tijd voor Anwar Bensabouh. De verdediger mocht aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig, maar zijn inzet ging ruim over.

Tekst loopt verder onder de video.

Telstar stelde voetballend teleur tegen FC Emmen - NH Nieuws

Door de nederlaag zakt Telstar naar de zeventiende plek op de ranglijst. Vrijdag ontvangen de Witte Leeuwen in eigen huis FC Den Bosch.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Zakir (Kruiver/85), Molenaar, Vandermeulen (Van Velzen/85), Bensabouh, Wolters (Blackson/60); Overtoom, Fernandes, Kökcu (Giovanni/60); Plet en Van Doorm (Dijkstra/60).