Ga naar Content

Badmintonners Duinwijck pakken landstitel na zinderende finaledag tegen Almere

De Haarlemse badmintonners van Duinwijck hebben vanmiddag het landskampioenschap gepakt. Het team, waar olympiër Selena Piek deel van uitmaakt, won in de golden game van Almere. 

Olympiër Selena Piek won het landskampioenschap met Duinwijck - Foto: Orange Pictures / Hans van der Valk

Duinwijck en Almere waren in Den Haag aan elkaar gewaagd. Het stond na alle reguliere wedstrijden 4-4. In de golden game namen Duinwijckers Ties van der Lecq en Brian Wassink het op tegen Alex Vlaar en Adam Hall. Het Haarlemse duo kwam binnen de kortste keren op 4-0, waarna de voorsprong werd uitgebreid naar 7-4. Van der Lecq en Wassink breidden de score van 10-6 uit naar 13-10. Het werd nog even spannend bij een stand van 16-13, maar het duo trok uiteindelijk aan het langste eind: 21-16.

"Ik ben ongelofelijk trots op dit team", liet een glunderende Jacco Arends, trainer van Duinwijck, na afloop weten. "Er zaten veel zeer spannende wedstrijden bij. Uiteindelijk werd het in de golden game beslist door Brian en Ties, twee Duinwijckers van eigen kweek. Beter kan het niet. En mijn eerste seizoen als coach, geweldig om de spelers zo goed te zien spelen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is voor de 27e keer in de geschiedenis van de eredivisie dat de Haarlemmers landskampioen zijn. De laatste titel werd in het seizoen 2018/19 behaald. Het jaar daarna won de tegenstander van vandaag, Almere. Vorig jaar werd er niet gespeeld in verband met corona. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]