Ga naar Content
Amsterdam

Storing Ziggo is 'tijdrovende klus', duurt zeker nog tot zondagochtend

26 maart 2022, 16.01 uur · Aangepast 26 maart 2022, 21.29 uur
Door: AT5/NH Amsterdam · Foto:

De storing bij Ziggo duurt nog de hele avond, nacht en zeker een deel van de ochtend. Amsterdammers in meerdere stadsdelen, waaronder Zuid, Oost en West, hebben sinds gisteren geen televisie en internet, of alleen geen televisie. De provider laat weten dat er zes glasvezelkabels kapot zijn gegaan en dat het ingewikkeld is om die kabels snel te repareren. 

De kabels zijn zeer vermoedelijk bij werkzaamheden, overigens geen werkzaamheden van Ziggo zelf, geraakt. "Het gaat zeker niet om een reguliere storing", zegt een woordvoerder van VodafoneZiggo. De zes kapotte kabels blijken meerdere breuken te hebben. 

Individueel gelast

"Glasvezelkabels bestaan uit meerdere glasdraadjes, die individueel gelast moeten worden", vertelt de woordvoerder. "Dat is een tijdrovende klus. Maar we hebben de juiste experts op locatie om de klus te klaren."

Vodafone houdt op de eigen site een liveblog bij met updates over het probleem. De woordvoerder benadrukt dat het niet om alle Amsterdamse Ziggo-klanten gaat, maar om een deel. Om hoeveel klanten het gaat kan het bedrijf niet zeggen.

Eind van de middag

De storing ontstond gisteren aan het einde van de middag. Klanten kregen eerder nog te horen dat het vrijdag om 21.00 uur opgelost zou zijn, daarna zaterdagochtend 7.00 uur, daarna zaterdagmiddag 15.00 uur, daarna zaterdagavond 18.00 uur en daarna zaterdagavond 22.00 uur.

Dat werd om 21.15 uur weer aangepast. Ziggo gaat nu uit van zondagochtend 10.00 uur. Wel zou een deel van de klanten zaterdagavond weer televisie en internet hebben gekregen doordat een van de zes glasvezelkabels gerepareerd was. 

Vannacht door

"De voorbereidingen voor het lassen van de rest van de glasvezelkabels zijn bijna klaar", schrijft Ziggo in het eigen liveblog. "Dat betekent dat de nieuwe kabels zijn geplaatst naast de breuken. De monteurs gaan zo snel mogelijk verder met het lassen. Helaas verwachten we op dit moment dat alle glasvezelkabels in het begin van de morgen zijn gerepareerd. Het team met experts gaat ook vannacht door met de reparaties."

Foto:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]