Ga naar Content

Brand verwoest autobedrijf in Hem

In Hem zijn brandweerlieden vannacht uren bezig geweest om een brand bij een garagebedrijf aan de Zuiderkoggeweg te blussen. Het pand is door het vuur volledig verwoest. Brandweer uit Hoorn, Winkel, Enkhuizen, Westwoud, Bovenkarspel, Opmeer en Stompetoren hielpen om de brand onder controle te krijgen. 

Brand verwoest autobedrijf in Hem - Inter Visual Studio

De eerste melding van de brand kwam na middernacht binnen. Doordat er in het bedrijf brandstof aanwezig was, werden ook de korpsen uit zeven omliggende regio's opgeroepen. De brand is nog niet volledig geblust, op dit moment is de brandweer nog bezig met nablussen. 

Bewoners die vlakbij het bedrijfspand wonen moesten hun huis uit en werden in een naastgelegen pand opgevangen. Met zes blusauto's werd brandoverslag naar het bedrijf ernaast voorkomen, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. 

Doordat er bij de brand veel rook vrijkwam werd omwoners geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.

Foto: Inter Visual Studio

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.