Ga naar Content

Omstanders dodelijke schietpartij Amsterdam: "Het waren nog kinderen"

Bewoners van de rivierenbuurt in Amsterdam reageren geschrokken op de dodelijke schietpartij van gisteravond. Meerdere omwonenden hoorden de schoten. "Het waren korte schoten achter elkaar. En daar lag die jongen verderop."

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Een bewoonster van de Rivierenbuurt vertelt dat ze een groep van zo'n tien tot vijftien jongeren zag. Met capuchons over het hoofd verzamelden zij zich rondom een tafeltennistafel. "Dat vond ik raar, dus ik bleef kijken. Toen hoorde ik allemaal schoten en renden ze weg. Het waren echt jonge kinderen ook nog."

'Tussen de 12 en 20 jaar'

De vrouw schat de groep tussen de twaalf en twintig jaar. Eerst dacht ze dat het om een mishandeling van een dier ging, maar kwam er snel achter dat dat niet het geval bleek. Haar kinderen kregen ook iets mee van de schietpartij. "Die zagen iemand met een geweer", vertelt ze geschrokken.

Ook een andere buurtbewoner hoorde de schoten. "Het waren korte schoten achter elkaar. En daar lag die jongen verderop." Hij zag veel politie op de been komen, maar verbaast zich erom dat het lang duurde voordat de ambulance er was. Hij zag dat het slachtoffer zeker een half uur werd gereanimeerd. 

Iemand anders reageert: "Je merkte meteen dat er wat aan de hand was. Er was ontzettend veel politie ineens, rode linten en helikopters."

Slachtoffer en dader

Het slachtoffer van 21 werd in de Hunzestraat neergeschoten. Hij zat op dat moment met een groepje anderen op een bank naast de tennisbanen in de straat. Getuigen vertellen de politie dat de verdachte op de man zou zijn afgerend om vervolgens het vuur te openen. Daarna rende de dader weg.

Het is nog niet bekend wie er op de man schoot. De politie laat weten nog altijd naar de dader op zoek te zijn. Direct na de schietpartij zijn er meerdere politie-eenheden, waaronder een helikopter, ingezet om hem op te sporen.

De Forensische Opsporing vond bij het sporenonderzoek een aantal kogelhulzen. Deze worden op dit moment gebruikt voor onderzoek.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]