Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Streep door Ronde van Noord-Holland vanwege afwezigheid van politie

24 maart 2022, 10.53 uur · Aangepast 24 maart 2022, 12.50 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Het einde lijkt nabij voor de Profronde van Noord-Holland. De wielerkoers van 24 april gaat ook dit jaar niet door. De reden is dat de politie geen begeleiding op de been kan krijgen. 

Profronde van Noord-Holland - NH Sport

Opvallend is dat de landelijke politie in een eerder stadium beloofde aan de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) de koers wel van begeleiding zou voorzien. Helaas bleek dit in een later stadium niet mogelijk. "Ongelofelijk dat dit nu weer gebeurt", vertelt een teleurgestelde secretaris Jan Hopman van de Stichting Ronde van Noord-Holland. "We dachten dat het qua politiebegeleiding goed zat, vooral de Noord-Hollandse politie laat zich wat ons betreft niet van zijn betrouwbaarste kant zien."

"Doodsteek"

Er is nog van alles geprobeerd de afgelopen weken na het slechte nieuws van de politie, maar het mocht niet baten. De ronde is onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie. "Het betekent waarschijnlijk de doodsteek van de Ronde van Noord-Holland. De energie raakt er op deze manier wel bij ons wel uit. We beraden ons over het voortbestaan van deze ronde." Aldus Hopman over het niet doorgaan deze koers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]