Ga naar Content

Vier mannen aangehouden in Pools onderzoek naar drugshandel

Een Pools onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen heeft tot de aanhouding van vier mannen (50, 41, en twee van 33 jaar) in Noord-Holland geleid. Daarnaast werden in de gemeenten Koggenland, Stede Broec, Hollands Kroon en Hoorn zeven woningen en drie bedrijfspanden doorzocht, zo laat de politie weten. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Ook in Rotterdam werden woningen doorzocht. Hier zijn twee mensen aangehouden. Tijdens de doorzoekingen werden duizenden euro's aan cash, hard- en softdrugs, onderdelen van een drugslab en cryptovaluta in beslag genomen.

360.000 sigaretten 

In een van de bedrijfspanden werden pallets met zo'n 360.000 illegale sigaretten gevonden. Deze waren volgens de politie voor de internationale markt en zijn ook in beslag genomen.  

De verdachten zitten nog vast. De rechtbank zal beslissen of ze worden uitgeleverd aan Polen voor vervolging. De douane heeft voor de illegale sigaretten een naheffing en boete opgelegd. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.