Ga naar Content

Ruysdaelkade afgezet vanwege mogelijk explosief in auto; woningen niet ontruimd

Bij een verkeerscontrole in Alkmaar aan de Ruysdaelkade is in een auto mogelijk een explosief aangetroffen. De straat is afgezet en de politie heeft omwonenden verzocht in het achterste deel van hun woning of in hun achtertuin te blijven. 

Foto: NH Nieuws / Tom Jurriaans

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst zijn aanwezig om het mogelijke explosief in de auto - een zwarte Volkswagen Polo - te ontmantelen. Ook brandweerlieden en ambulances zijn prefentief ter plaatse.

"Actieve ontruiming van woningen is op dit moment niet noodzakelijk", vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan NH NIeuws-verslaggever Tom Jurriaans, die vlakbij de Ruysdaelkade is.

Ontploffingsgevaar

Hoe groot het gevaar van ontploffing is, kan Sintenie op dit moment niet beoordelen: "Op advies van de experts hebben we een veilige afzettingsruimte van vijftig meter aangehouden."

Sintenie vervolgt: "We zorgen met de afzetting ook voor een veilige werkomgeving, zodat de EOD (Explosieven Opruimingsdienst, red.)  daar zijn werk kan uitvoeren."

Nerveus

Het object werd even na half 12.30 uur aangetroffen tijdens een 'reguliere verkeerscontrole'. Volgens de politiewoordvoerder gedroeg de bestuurder zich 'heel zenuwachtig'.

"Hij was heel nerveus. Dat was voor ons reden om door te vragen. Toen we in zijn auto keken, troffen we dit aan." De bestuurder is aangehouden voor verhoor.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]