Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Geen stunt voor Lieke Klaver in WK-indoorfinale 400 meter

19 maart 2022, 20.34 uur · Door Stef Swagers

Hardloopster Lieke Klaver is zesde geworden op de 400 meter bij de WK indoor in Belgrado. Vanuit baan één liep ze in de finale vanaf de eerste meters achter de feiten aan. Landgenote Femke Bol snelde naar het zilver.

Lieke Klaver in actie bij de WK indoor in Belgrado - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Klaver uit Enkhuizen moet het hebben van haar goede start. In de finale kwam ze echter nooit vooraan, omdat ze vanuit baan één de krapste bocht van het veld moest lopen. De Noord-Hollandse kwam als zesde over de streep na 52,67 seconden.

"Je kan zeggen: laatste in de finale. Maar je kan ook zeggen: zesde van de wereld. Ik ben hier gewoon heel blij mee", reageert Klaver bij de NOS. Wereldkampioene Shaunae Miller-Uibo uit Bahamas snelde naar een tijd van 50,31. Daarmee bleef ze Bol (50,57) duidelijk voor. Het brons was voor de Jamaicaanse Stephenie Ann McPherson.

Persoonlijk record Tjin A-Lim

Voor Maayke Tjin A-Lim viel eerder op de avond het doek op de 60 meter horden. De Hoornse van AV Zaanland werd zesde in haar halve finale met een tijd van 8,13. Vanochtend liep de 24-jarige Noord-Hollandse een persoonlijk record in de series: 8,11 seconden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]