Ga naar Content

Rake kopbal van Glynor Plet bezorgt Telstar weer eens drie punten

Dankzij een rake kopbal van Glynor Plet heeft Telstar vanavond gewonnen van FC Dordrecht. In Velsen-Zuid eindigde het duel tussen twee concurrenten in 1-0. Het is de eerste driepunter voor de Witte Leeuwen sinds 23 januari.

Glynor Plet wordt bejubeld na zijn goal tegen FC Dordrecht - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Het balbezit en de mogelijkheden waren voornamelijk voor Telstar. De eerste gevaarlijke mogelijkheid was echter voor de Schapenkoppen. Een vrije trap van Mathis Suray ging via de vingertoppen van Ronald Koeman jr. tegen de paal. 

Bij de Witte Leeuwen kreeg vooral Glynor Plet kansen. Zo werd een inzet van hem van de lijn gehaald en keeper Liam Bossin redde twee keer op een kopbal van de spits. Ozan Kökcü had daarna de openingstreffer op zijn schoen, maar de middenvelder zag zijn inzet uiteen spatten op de lat.

Nu wel raak voor Plet

Een kwartier voor tijd viel de verdiende 1-0 alsnog. Uit een voorzet van Rashaan Fernades was het nu wel raak voor Plet. De aanvoerder kwam voor zijn man en kopte de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Telstar moest in de slotfase nog flink achteruit, maar Koeman jr. hield ondanks een paar hachelijke momenten zijn doel schoon. Daardoor kunnen de Velsenaren na zes wedstrijden zonder zege weer juichen. Door de overwinning stijgen de Noord-Hollanders naar de veertiende plaats op de ranglijst.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Kruiver (Zakir/62), Molenaar, Aktas, Vlijter, Wolters (Blackson/62); Overtoom (Giovanni/80), Van Doorm, Kökcü; Fernandes, Plet

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]