Ga naar Content

Verkeer op omstreden rotondes Burgemeester Kasteleinweg week lang gefilmd

Wie op de rotondes van de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer plotseling camera's ziet hangen: geen paniek, het zijn geen flitsers. De camera's zijn opgehangen door een bureau dat in opdracht van de gemeente onderzoekt hoe het verkeer zich over de rotondes beweegt en welke gevolgen dat heeft voor de verkeersveiligheid.   

Camera's op rotondes Burgemeester Kasteleinweg Aalsmeer - Foto: AdobeStock/Google Streetview

De camera's worden opgehangen bij de rotondes ter hoogte van de Van Cleeffkade, de Dorpsstraat en de Zwarteweg. Ze blijven tot volgende week donderdag (24 maart) hangen, zo laat de gemeente weten.  

De Burgemeester Kasteleinweg en de rotondes op die weg maken deel uit van een nieuwe verbinding tussen Haarlemmermeer en Uithoorn, die in oktober vorig jaar werd afgerond.  Ook de rotondes werden heringericht, maar sinds de ingebruikname regent het klachten over de verkeersveiligheid.  

Bus rechtdoor over rotonde

Het tracé heeft een eigen busbaan, en vier van de vijf rotondes op de Burgemeester Kasteleinweg zijn daar op ingericht. Op die rotondes mogen bussen rechtdoor, en hebben  voorrang op fietsers.

Alleen op de rotonde bij de Zwarteweg rijdt de bus - vanwege de nabijheid van een school en de drukte op dit punt - met de rotonde mee (en hebben fietsers op de rotonde dus voorrang op de bussen).

"Als je wilt weten hoe het verkeer zich op de rotondes gedraagt, moet je opnames maken", verklaart een gemeentewoordvoerder de noodzaak van de camera's. De beelden worden alleen gebruikt voor het onderzoek en naderhand gewist. 

Brug

Camera's op drie rotondes zou voldoende moeten zijn om een representatief beeld te krijgen van de situatie op de rotondes, aldus de gemeente. "De situatie bij de Dorpsstraat is interessant omdat de brug daar regelmatig open en dicht gaat", aldus de woordvoerder.  

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]