Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Vrijwilligers molen Ceres geëerd voor restauratiewerk na verwoestende brand

18 maart 2022, 13.15 uur · Aangepast 18 maart 2022, 18.24 uur · Door Maarten Edelenbosch

De negen vrijwilligers van molen Ceres in Bovenkarspel zijn vandaag geëerd. Dat gebeurde als dank voor de restauratie na de verwoestende brand op oudjaarsavond 2019.

Vrijwilligers molen Ceres Bovenkarspel in het zonnetje gezet - NH Nieuws

Zeven vrijwilligers kregen uit handen van burgemeester Ronald Wortelboer van Stede Broec een gemeente-onderscheiding. En molenaars Joop Roersma en Johan Ooijveaar werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De twee waren volledig verrast.

"Op het moment dat ik mijn kinderen hier het pad op zag lopen, dacht ik: 'Wat doen die hier?'. En toen ging de burgemeester vertellen dat er zeven speldjes waren. En toen dacht ik: 'Dit gaat fout. Ik krijg een groter speldje'", vertelt molenaar Ooijevaar lachend. 

Veel inzet

De vrijwilligers werden geroemd voor hun grote inzet. Het opruimen, schoonmaken en daarna weer opbouwen van de molen. Het is grotendeels op hun conto te schrijven dat de molen er weer uitziet als nieuw.

"Je doet gewoon je vrijwilligerswerk, samen met de anderen. Dan is dit zo'n enorme leuke opsteker. Je doet het er niet voor. Maar het is zo leuk dat op deze manier je werk gewaardeerd wordt, helemaal top", zegt Joop Roersma opgetogen. 

Morgen open dag

Mensen die de molen graag willen bekijken, krijgen daarvoor morgen de gelegenheid. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is er een open dag, waar iedereen welkom is om langs te komen. Er is weinig parkeerruimte, daarom wordt geadviseerd in de omgeving te parkeren.

Bekijk hieronder ook de documentaire: 'Het wornder van molen Ceres - twee jaar na de brand' dat NH Nieuws maakt over de brand en de restauratie van de molen die we twee jaar lang hebben gevolgd.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]