Ga naar Content

Crowdfunding volbracht: De Spetter in Abbekerk heeft 25.000 euro voor nieuwe glijbaan binnen

Zwembad De Spetter in Abbekerk heeft het gewenste bedrag van 25.000 euro weten binnen te harken. En daarmee kan de afgekeurde glijbaan dan eindelijk worden vervangen.

Foto: Zwembad De Spetter

"Hartverwarmend", reageert Wytske Coevert van de sponsorcommissie op het behaalde bedrag. Samen met Cinthia Veltman startten ze drie maanden geleden een crowdfundingsactie en met succes. "Voordat we met de actie gestart waren, kregen we veel opgetrokken wenkbrauwen van mensen die zich afvroegen of het wel verstandig was om in december een crowdfundingsactie te starten", blikt Coevert terug. "Maar zoals je ziet, hebben we een hoop respons gekregen uit Abbekerk. Ook in de omliggende dorpen speelt het."

Glijbaan afgekeurd

Het bestuur van J.C. De Bunker – het plaatselijke jongerencentrum van Abbekerk – doneerde haar fooienpot, inwoners brachten samen tientallen lege flessen en kratten naar de supermarkt en lokale ondernemers maakten geld over. En daarmee gaat de teller zelfs over de 25.000 euro heen.

Twee jaar geleden werd de oude rode glijbaan bij het zwembad afgekeurd. Het was stuk en moest vervangen worden. Om de nieuwe glijbaan en de grond- en installatiewerkzaamheden te kunnen bekostigen, startten vrijwilligers van het zwembad een crowdfundingsactie. 

Het streven is om de nieuwe 'circulaire glijbaan' voor de opening te plaatsen. Naar verwachting gaat het zwembad in de meivakantie open. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]