Ga naar Content

Stedelijk Gymnasium Haarlem gaat tijdelijk verhuizen naar Schalkwijk

Een gedeelte van het Stedelijk Gymnasium Haarlem zal vanaf mei tijdelijk verhuizen naar het Tennispad in Schalkwijk. Dit vanwege een verbouwing in een van de gebouwen van de school aan het Prinsenhof in het centrum.

Het Stedelijk Gymnasium in Haarlem - Foto: Haarlem Marketing

Het gebouw is het op één na slechtste schoolgebouw van Haarlem. Daarom is het volgens de rector tijd voor een renovatie. Het gebouw gaat verduurzaamd worden en de bestaande ruimtes zullen worden verbeterd.

Het gebouw is een rijksmonument. Daarom mag er niet veel aan veranderd worden. Zo mag er niet gesloopt worden. "De school wordt schoner en frisser", vertelt conrector Jan Henk van der Werff.

Naar Schalkwijk

De nieuwe tijdelijke locatie bevindt zich op het Tennispad in Schalkwijk en is door de gemeente beschikbaar gesteld. Het Stedelijk Gymnasium is niet de eerste school die dit pand als tijdelijke locatie zal innemen. Eerder werd deze plek al gebruikt door het Rudolf Steiner College.

De nieuwe locatie zal gebruikt gaan worden vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie. "In het nieuwe schooljaar is alles weer op de oude locatie op het Prinsenhof", vervolgt Van der Werff. De nieuwe brugklassers kunnen aankomend schooljaar dus gewoon starten op de originele locatie.

Loting

Woensdag werd bekendgemaakt welke leerlingen op welke school zijn toegelaten. Bij het Stedelijk Gymnasium is iedereen toegelaten. "We hadden 168 plaatsen en 164 aanmeldingen", vertelt de rector.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]