Ga naar Content

CDA blijft ondanks verlies grootste partij in Schagen, JessLokaal is grootste stijger

In Schagen kon gisteravond de vlag uit bij het CDA, want ondanks dat de partij drie zetels verloor bij de gemeenteraadsverkiezingen was ze met zeven zetels nog altijd de grootste partij in de gemeente. Ook de lokale partij JessLokaal mocht heel blij zijn met de uitslag: ze verdubbelde het aantal zetels naar zes en was daarmee de grootste stijger.

Uitslagenavond van de gemeente Schagen, tijdens de inloop rond 21.15 uur. - Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

De enige andere partij die met meer mensen in de gemeenteraad mag zitten ten opzichte van de vorige periode, was de Seniorenpartij Schagen. Die ging van vier naar vijf zetels. Alle andere partijen, vooral landelijke, (VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP en Wens4U) behielden de huidige zetels.

JessLokaal gaf tegenover het Noordhollands Dagblad aan open te staan voor een 'raadsbreed akkoord', wat inhoudt dat alleen op hoofdlijnen een akkoord wordt gesloten. De gemeenteraad wordt betrokken bij het maken van de agenda van de komende jaren, het college van burgemeester en wethouders voert het vervolgens in de praktijk uit.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Of ook de winnaar, het CDA, openstaat voor zo'n akkoord, is niet bekend. Lijsttrekker Puck de Nijs, die het stokje overnam van Jelle Beemsterboer - hij was lijstduwer en gaf eerder al aan niet door te willen gaan als wethouder - was niettemin tevreden met de uitslag:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]