Ga naar Content

Jansen positief gestemd voor return tegen Bodø/Glimt: "We gaan uit van de kwartfinale"

AZ speelt morgenavond in Alkmaar de returnwedstrijd tegen Bodø/Glimt. Inzet is een plek in de kwartfinale van de Conference League. AZ moet een 2-1 achterstand zien goed te maken uit de heenwedstrijd en dus verwacht trainer Pascal Jansen een 'beladen duel' tegen de regerend kampioen van Noorwegen. 

AZ nam uit Noorwegen een 'Europese les' mee - NH Sport

AZ moest, na een reeks van achttien wedstrijden ongeslagen, de afgelopen weken juist drie nederlagen incasseren. Na de 2-1 in Noorwegen, de uitschakeling door Ajax in de beker en de pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Twente afgelopen weekend, staat AZ weer met beide benen op de grond. Jansen hoopt dat zijn ploeg snel het tij weer weet te keren.

AZ-trainer Pascal Jansen zag zijn ploeg drie van de laatste vier wedstrijden verliezen - NH Sport

Inzet kwartfinales

Europese uitschakeling door het kleiner geachte Bodø/Glimt kan het seizoen van de Alkmaarders misschien wel een nare smaak geven. Toch ziet Jansen dat anders. Volgens de 49-jarige trainer mag er niet te licht over de Noren worden gedacht. 

Pascal Jansen gaat ervan uit dat AZ de kwartfinale haalt - NH Sport

Voor Fredrik Midtsjø komt het duel tegen zijn landgenoten morgen naar alle waarschijnlijkheid te vroeg. De middenvelder was vandaag wel aanwezig bij de training, maar werkte een individueel programma af en lijkt niet fit genoeg te zijn om te spelen. Verder kan Jansen beschikken over een fitte selectie. 

De return in de achtste finale van de Conference League tussen AZ en Bodø/Glimt begint morgen om 18.45 uur. Na afloop van dit duel worden de reacties met betrokkenen van AZ op deze website geplaatst. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]