Ga naar Content

Dode bij woningbrand in Amstelveen, meerdere appartementen ontruimd

Bij een brand in een appartement in een complex aan de Meander in Amstelveen is vannacht een man om het leven gekomen. 

Dode bij woningbrand Amstelveen - Foto: VLN

Dat bevestigt een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland aan NH Nieuws.

De brand brak rond 2.00 uur uit in een appartement op de vijfde verdieping van het complex, waarna de brandweer zo'n tien omliggende woningen ontruimde. De bewoners van die appartementen werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen politiebureau.  

Identiteit nog onbekend

De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle, meldt partner AAN! Amstelveen, maar kon daarmee niet voorkomen er een dodelijk slachtoffer viel. "Het is nog onduidelijk of het om de bewoner gaat", zegt de brandweerwoordvoerder over het slachtoffer.

Dode bij woningbrand Amstelveen - Foto: VLN

Rond 4.00 uur vannacht konden de geëvacueerde bewoners weer naar huis. De politie heeft het onderzoek naar de brand overgenomen. "Maar er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf", zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Glas

Het appartement is grotendeels uitgebrand. Door de hitte zijn meerdere ramen van het appartement gesneuveld. Verslaggever Celine Sulsters ziet dat de stoep voor het complex bezaaid ligt met glasscherven. 

Volgens een schoonmaakbedrijf ter plaatse bestaat het risico dat er meer scherven op straat vallen, en zou het gebied op straat onder het appartement daarom moeten worden afgezet. 

Rolstoel 

Een bewoonster van een ander appartement in het complex laat weten dat de bewoner van het getroffen pand rolstoelafhankelijk is, of - als hij bij de brand om het leven is gekomen - was. "Ik zag hem niet vaak. Hij was stil."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]