Ga naar Content

Ultrafan Big Franky hoeft geen kaartje te kopen voor de Stones: "Ben bevriend met Keith"

The Rolling Stones komen op 13 juni weer optreden in Amsterdam en Stones-fan Big Franky is erbij. Een kaartje voor het concert in de Johan Cruijff ArenA hoeft hij niet te kopen. "Ik ben bevriend met Keith, ik krijg gewoon een pas."

Big Franky met bandlid Keith Richards - Foto: Frank van Hage

Het was 2003 dat hij via via terecht kwam op een privéfeest van de The Rolling Stones in club Panama in Amsterdam, vertelt Frank 'Big Franky' van Hage op NH Radio. "Het eerste wat ik zag was Mick Jagger die 10 meter van me vandaan stond te dansen op de dansvloer, in z'n eentje. Daarna zag Keith me en riep hij: 'Hey Big Franky, I heard much about you!'"

Sindsdien 'tourt' hij met hen, vertelt hij. Hij heeft al zo'n 30 of 35 concerten van de Engelse rockband bijgewoond. "Ik hoef nooit kaartjes te kopen. Ik ben close en ik krijg gewoon een pas." 

Verdriet

Toen Stones-drummer Charlie Watts vorig jaar overleed, was superfan Big Franky dan ook zeer aangedaan. "Ik was in totale shock toen ik het hoorde", vertelde hij destijds aan AT5/NH Nieuws. 

AT5/NH Nieuws bezocht Big Franky na het overlijden van Charlie Watts. Tekst loopt door.

Verdriet om dood drummer - NH Nieuws

Het concert op 13 juni in de Arena is onderdeel van de tour ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de band. Maar helaas dus zonder Watts. "Maar niemand vergeet hem, hij is in ons hart", zegt Big Franky. "We zijn blij dat de Stones nog steeds spelen en dat we ze kunnen zien optreden."

Voor wie geen dikke maatjes is met The Rolling Stones, gaan de tickets aanstaande vrijdag om 10.00 uur in de verkoop. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]