Ga naar Content

Passende seizoensafsluiting voor Irene Schouten met overwinning in Thialf

Ook de laatste 3.000 meter van het seizoen is gewonnen door schaatsster Irene Schouten. De Hoogkarspelse hield Ragne Wiklund en Martina Sablikova vanmiddag ternauwernood achter zich bij de wereldbekerfinale in Heerenveen.

Schaatsster Irene Schouten - Foto: Orange Pictures / Douwe Bijlsma

Schouten noteerde een tijd van drie minuten, 56 seconden en 82 honderdsten. Daarmee was de Noord-Hollandse 'slechts' 0,33 seconden sneller dan de Noorse Wiklund. Sablikova uit Tsjechië gaf 0,34 seconden toe op de winnares.

Met de overwinning in het Heerenveense Thialf legt Schouten ook beslag op de wereldbeker over 3.000 en 5.000 meter. Van de acht 3.000 meters dit seizoen won Schouten ze alle acht. Zeven keer reed ze onder de vier minuten.

Eerder dit seizoen werd ze al olympisch kampioen op beide afstanden. Vorige week pakte de geboren Andijkse ook de wereldtitel bij het allrounden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]