Ga naar Content

Grote verslagenheid op Alkmaars Murmellius Gymnasium na dood 16-jarige Dorian door ongeluk

Het Alkmaarse Murmellius Gymnasium rouwt om het overlijden van Dorian Bellamy, de 16-jarige jongen overleed nadat hij woensdag op zijn fiets werd aangereden in Zuidschermer. Dorian was een leerling van de school. De school laat weten 'met verslagenheid kennis te nemen' van het nieuws en omschrijft Dorian als een 'vrolijke, sociale en getalenteerde jongen'. 

Foto: NH Nieuws

"Het is voor ons onvoorstelbaar dat Dorian er niet meer is", deelt de school op haar website. "Dorian ging letterlijk en figuurlijk fluitend door onze school, was geïnteresseerd in de mensen en de wereld om zich heen en stond voor iedereen klaar."

"Dorians muzikaliteit, intelligentie, gevoel voor taal maar ook zijn bescheidenheid waren bewonderenswaardig"

Het Murmellius gymnasium

Het was voor medeleerlingen en docenten fijn om hem in de klas te hebben, aldus de school. "Zijn muzikaliteit,  intelligentie,  gevoel voor taal maar ook zijn bescheidenheid waren bewonderenswaardig."

Het Murmellius zal de jongen 'enorm missen'. "Onze gedachten zijn bij zijn ouders en bij Caspar."

Tekst gaat verder onder de foto.

Bloemen op de plek waar het ongeluk gebeurde - Foto: Inter Visual Studio

Gedenkplek op school

Het Murmellius Gymnasium heeft de leerlingen vanmorgen op de hoogte gebracht van het nieuws. Op de school wordt een gedenkplek ingericht in de aula, waar leerlingen kunnen samenkomen om te rouwen.

Mochten leerlingen liever thuis het verdriet verwerken, mag dat ook: "Sommige van onze leerlingen zullen straks naar huis willen en dat zullen we vanzelfsprekend toestaan." 

Foto: Inter Visual Studio

Geschept door automobilist

Dorian werd woensdagavond door een automobilist - een 63-jarige man uit Beverwijk - geschept op de kruising aan de Zuidervaart en de Boekelerweg in Zuidschermer. De jongen raakte zwaargewond en moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Twee ambulances werden opgeroepen en ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. Vanmorgen liet een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten dat de jongen aan zijn verwondingen is overleden. "Wij leven mee met de nabestaanden en doen nog verder onderzoek naar hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden", aldus de woordvoerder.

De automobilist die werd aangehouden na het ongeluk, is ondertussen weer op vrije voeten, maar blijft wel een verdachte. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]