Ga naar Content

16-jarige fietser overleden na aanrijding op kruispunt in Zuidschermer

De 16-jarige fietser die woensdagavond zwaargewond raakte nadat hij werd geschept door een automobilist op de kruising aan de Zuidervaart en de Boekelerweg in Zuidschermer is overleden. "Vanmorgen werd dit verdrietige nieuws bevestigd", aldus een woordvoerder van de politie.

Foto:

Deze morgen bevestigt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws dat het 16-jarige slachtoffer inmiddels is overleden. "Wij leven uiteraard mee met de nabestaanden en doen nog verder onderzoek naar hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden."

Rond half negen woensdagavond gebeurde het ongeluk. De fietser raakte zwaargewond en moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee ambulances werden opgeroepen en ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. De politie en de Verkeersongevallenanalyse doen nog onderzoek naar het ongeluk.

Bestuurder

De bestuurder van de auto kwam er met de schrik van af, maar moest wel mee naar het bureau voor verhoor. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.