Ga naar Content

Volendam-handballer Bourget voor twee jaar naar Nancy

Na vier jaar Volendam verlaat Florent Bourget de club aan het einde van dit seizoen. De middenopbouwer keert terug in zijn geboorteland en heeft een contract voor twee jaar getekend bij Nancy. "Ik wil mij graag ontwikkelen. Ik ben Frans en kon deze kans niet laten liggen", aldus een trotse Bourget.

Foto: Orange Pictures

Nancy staat laatste in de Franse handbalcompetitie. De kans is dus groot dat Bourget komend seizoen op het tweede niveau van Frankrijk gaat uitkomen. "Ik had wellicht op het hoogste niveau uit kunnen komen, maar dan was de kans kleiner geweest dat ik basisspeler zou worden. Ik speel liever op het tweede niveau heel veel dan op het eerste niveau niet. Op mijn leeftijd moet je veel spelen."

Andere opties

De 23-jarige handballer laat weten dat hij meerdere aanbiedingen had. Zo toonde clubs uit Noord-Macedonië, Frankrijk en Duitsland interesse. "Qua niveau en contract was Nancy het beste voor mij. De trainer was ook erg enthousiast en ik vind de relatie tussen trainer en speler erg belangrijk."

"Het zou mooi zijn om met een kampioenschap te vertrekken uit Volendam"

HANDBALLER FLORENT BOURGET

Vier jaar Volendam

Na vierenhalf jaar in het vissersdorp gaat er voor Bourget een einde komen aan zijn Volendam-periode. "Ik heb een hele mooi tijd gehad en ben volwassener geworden. Wij hebben wel alleen de beker gepakt. Helaas hebben wij ons dit jaar niet geplaatst voor de Final-Four. Nu gaan wij strijden om het landskampioenschap. Het zou mooi zijn om met de landstitel te vertrekken uit Volendam."

Joost Ooms, algemeen manager van Volendam, is supertrots dat Bourget deze stap maakt. "Hij is van een jong jochie in vier jaar tijd uitgegroeid tot leider van het team. Hij heeft bij Volendam zijn sporen verdiend. Eerst de EK-selectie en nu deze transfer", laat Ooms weten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]