Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Heemstede wil 165 vluchtelingen opvangen op meerdere locaties

10 maart 2022, 16.25 uur · Door NH Nieuws/Haarlem105

Heemstede gaat 165 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen, op verschillende plekken in de gemeente. Dat blijkt uit een voorstel dat morgen wordt besproken in de raad.

Raadhuis Heemstede - Haarlem105 / Daan van Boerdonk

Het gaat om tijdelijke opvang van een half jaar. De gemeente onderzoekt vier locaties in Heemstede waar de mensen onderdak kunnen vinden.

Hierbij gaat het om een schip voor 80 vluchtelingen, tijdelijke (tweedehands) noodwoningen (40 vluchtelingen) en twee leegstaande gemeentelijke panden die worden omgebouwd voor nog eens 45 vluchtelingen. 

De twee panden zijn het oude politiebureau aan de Kerklaan en het gebouw Princenhof aan de Glipperweg. Waar het schip komt te liggen is nog onbekend: alleen het Zuider Buiten Spaarne en de Ringvaart lijken vooralsnog geschikt. Voor de tijdelijke woningen is nog geen plek gevonden. 

Miljoen euro

De gemeente wil een miljoen euro opzij zetten voor de opvang. Morgenmiddag is er een extra raadsvergadering over de noodsituatie, waarin het plan definitief moet worden vastgesteld. 

Naast de opvang van Oekraïners wil de gemeente Heemstede ook nog 15 tot 20 statushouders opvangen. Daarover volgt later nog een voorstel vanuit het college. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie