Start van hoofdcontent

MUIDERBERG

nl

Muiderberg vist naast subsidie van 6,7 miljoen voor warmtenet

10 maart 2022, 15.00 uur · Aangepast 10 maart 2022, 15.21 uur · Door Mark Arents

De gemeente Gooise Meren ontvangt geen speciale subsidie voor de aanleg van het Warmtenet Muiderberg. De gemeente had een aanvraag ingediend van 6,7 miljoen euro, maar heeft die vanuit het programma 'Aardgasvrije Weken' niet gekregen. "Dit is een forse tegenvaller", aldus wethouder Barbara Boudewijnse.

Foto: Strand Muiderberg herfst - NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Boudewijnse noemt het project een 'te mooi initiatief om niet voort te zetten'. De gemeente gaat nu dan ook samen met een warmtebedrijf onderzoeken of het warmtenet ook zonder de subsidie in Muiderberg kan worden aangelegd.

"Ook omdat de huidige tijd met bijna onbetaalbare energieprijzen en eindige energiebronnen zit te springen om vernieuwende vormen van energievoorziening. We gaan met elkaar kijken hoe we de financiering toch rond kunnen krijgen."

Warm water uit IJmeer

Het IJmeer waar Muiderberg aan grenst heeft volgens het plan genoeg warmte om heel Muiderberg duurzaam en aardgasvrij te verwarmen met zogeheten aquathermie. Het water wordt vervolgens verwarmd tot 70 graden Celsius en via een warmtenet vervoerd naar de aangesloten woningen. Daarmee kan niet alleen de verwarming aangezet worden, maar kan ook warm water uit de kraan komen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]