Ga naar Content

Ajax Vrouwen vernederen FC Twente en plaatsen zich voor halve finale beker

Met klinkende cijfers hebben de Ajax Vrouwen gewonnen van de FC Twente Vrouwen. In Enschede stond er na negentig minuten 1-5 op het scorebord. Door deze winst gaan de Amsterdammers door naar de halve finale.

De Ajax Vrouwen vieren een treffer - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Ajax en FC Twente zijn de nummers één en twee van de ranglijst. De Tukkers wonnen in de competitie wel beide ontmoetingen. In dit bekerduel liep het allemaal net even anders. Al kwam de thuisploeg wel vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong via Kayleigh van Dooren. Niet veel later stonden de Amsterdamse vrouwen alweer gelijk door een eigen goal van Kika van Es. 

Uiteindelijk zorgden Chasity Grant (2x), Jonna van de Velde en Romée Leuchter voor de ruime overwinning. Naast Ajax staan ook PSV, ADO Den Haag en Excelsior in de halve finale. In de halve finale zal Ajax Vrouwen het opnemen tegen Excelsior.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]