Ga naar Content

'Wij Staan Hier Sterk': Basisschoolleerlingen zingen lied van Juf Jiska voor Giro 555

Juf Jiska Noortman uit Limmen van basisschool Meander in Heiloo heeft een lied geschreven om geld in te zamelen voor Giro 555 voor Oekraïne. Het nummer heet 'Wij Staan Hier Sterk' en is een Nederlandstalige variant van 'We Are The World'.

Lied Giro555 - NH Nieuws

Niet alleen op haar eigen basisschool wordt het lied gezongen, ook andere basisscholen nemen het lied van Juf Jiska over. Er komt zelfs een landelijke actie op woensdag 16 maart. Leerlingen zingen dan om 11.55 uur het lied op hun schoolplein. "De tijd, 11.55 uur, geeft de ernst aan van de situatie in Oekraïne", aldus Juf Jiska.

Rond met de pet

Hoe de basisscholen geld voor Giro 555 ophalen met de actie mogen zij zelf verzinnen. "Scholen zijn vrij in de wijze waarop zij het geld ophalen. Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa’s, oma’s, buren etc. Vervolgens maken scholen het opgehaalde bedrag zelf over naar Giro 555", is te lezen op de website van het initiatief. 

De leerlingen zelf vinden het een belangrijke actie. "Als er oorlog zou zijn dan zou niemand dat leuk vinden. Eigenlijk vind ik het ook heel zielig dus daarom vind ik het ook wel goed dat onze school geld gaat inzamelen", vertelt een leerling uit groep 4. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]