Ga naar Content

Oekraïense vluchtelingen opgevangen in leegstaande hotelkamers Burggolf Purmerend

Burggolf Purmerend stelt tachtig hotelkamers beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dat meldt RegioPurmerend. De eerste twintig Oekraïners zouden morgen al aankomen. 

Foto: Beeld: president.gov.ua

Het hotel sloot in oktober vorig jaar, waardoor de vluchtelingen nu opgevangen kunnen worden. Volgens directeur Sam van Eeghen wordt er met man en macht gewerkt om de Oekraïners een plek te geven. 

"Zo liepen er acht elektriciens rond om de stroomvoorziening weer op orde te krijgen. Ook hebben we geweldige hulp gehad van onze leveranciers. Niet alleen qua voeding, maar ook voor apparatuur als koffiezetters", vertelt Van Eeghen aan RegioPurmerend. 

Samenwerking 

Volgens de directeur is de samenwerking met de gemeente 'fenomenaal': "Ook wij hebben geen idee wat er op ons af zal komen en hoeveel mensen - met of zonder huisdieren - we hier zullen opvangen", aldus Van Eeghen

Gebruikers van de golfbaan kunnen gebruik blijven maken van de faciliteiten. 

Voormalige verzorgingshuis

Ook in de gemeente Edam-Volendam worden vluchtelingen opgevangen.  Ze worden in eerste instantie opgevangen in de Meermin in Edam. Het voormalige verzorgingshuis beschikt over zo’n 70 kamers waarin vluchtelingen ondergebracht kunnen worden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]