Ga naar Content

Zwartrijder mishandelt treinreiziger na opmerking over gedrag, politie deelt beelden

De verdachte van een zeer gewelddadige mishandeling op station Nieuw-Vennep in juni vorig jaar is nog altijd niet aangehouden. De politie heeft beelden van de verdachte, maar roept nu via het programma Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in om hem te identificeren. 

Mishandeling treinstation Nieuw-Vennep - Foto: Opsporing Verzocht

Het slachtoffer - een 45 jarige man - checkt op dinsdag 15 juni rond 16.15 uur in bij de toegangspoortjes op het station. Hij merkt dat er een jongeman achter hem aan loopt die zelf niet incheckt. Een andere jongen trapt vrijwel gelijktijdig een ander toegangspoortje open. 

Conflict over zwartrijden

Als de zwartrijder de man probeert in te halen, spreekt de man de zwartrijder aan op zijn gedrag. Daarop ontstaat een conflict, waarbij de zwartrijder de man vastpakt, meesleurt en een vuistslag in zijn gezicht geeft. Als het slachtoffer op de grond ligt, krijgt hij nog een stomp tegen z'n hoofd. 

De verdachte vlucht daarop weg, in het bijzijn van een andere jongen die zichzelf kort daarvoor toegang tot het perron verschafte door een poortje open te trappen. Die jongen heeft volgens de politie geen geweld gebruikt, al zou hij ook niets hebben gedaan om zijn gezelschap op andere gedachten te brengen. 

Signalement

Hoewel stationscamera's de verdachte redelijk scherp hebben vastgelegd, is de politie er nog niet in geslaagd zijn identiteit vast te stellen en hem aan te houden. Het gaat om een slanke man met een donkere huidskleur en een geschatte leeftijd van tussen de 22 en 25 jaar oud.  

Hij droeg de bewuste dag een zwarte pet met een wit vierkant voorop. Verder had hij een zwart T-shirt met roze accenten van het merk Black Bananas, en een bijpassende korte broek aan.  Ook droeg hij witte schoenen en een mondkapje, dat onder zijn kin hing. 

Bekijk hieronder de beelden van de mishandeling.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]