Ga naar Content

Nonchalante uitblinker Zico Buurmeester klopt op de deur bij AZ

Met twee doelpunten was Zico Buurmeester maandagavond belangrijk voor Jong AZ. De Alkmaarse beloften wonnen met 3-2 thuis van Telstar. Trainer Maarten Martens koos na afloop Buurmeester als uitblinker.

Zico Buurmeester blinkt uit bij Jong AZ - NH Nieuws

Eerder dit seizoen maakte Zico Buurmeester zijn debuut voor AZ 1. Dat was begin december tegen Sparta. Voor Jong AZ speelde hij al 45 wedstrijden en daarin scoorde hij vijf treffers.

Kritiek

De laatste weken speelt Buurmeester sterk volgens Maarten Martens. Daarbij kijkt de Belgische oefenmeester niet alleen naar zijn twee doelpunten tegen Telstar. Toch is Martens ook kritisch op zijn negentienjarige pupil en dan gaat het vooral over zijn houding.  

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Maarten Martens over Zico Buurmeester - NH Nieuws

Nonchalant

Buurmeester is wat makkelijk voor zichzelf soms. Het woord 'nonchalant' valt dan regelmatig. De middenvelder is zich daarvan bewust. Hij merkt wel dat dat minder wordt nu hij steeds vaker onderdeel uitmaakt van AZ 1. 

Tekst loopt door onder de video.

Zico Buurmeester is soms wat nonchalant - NH Nieuws

De volgende wedstrijd van Buurmeester met Jong AZ is maandag. Dan maken de Alkmaarse talenten de lange reis naar Maastricht voor de confrontatie met MVV.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]