Ga naar Content

Fantastisch seizoen ijskoningin Irene Schouten bekroond met WK allround

Alles wat Irene Schouten dit seizoen aanraakt, verandert in goud. De schaatsster uit Hoogkarspel heeft zondag de WK allround in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière op haar naam geschreven. Op de afsluitende vijf kilometer troefde de Noord-Hollandse haar Japanse concurrent Miho Takagi af.  

Irene Schouten heeft ook de WK allround gewonnen vandaag - Foto: Orange Pictures / Douwe Bijlsma

Het bleef tot het einde ongemeen spannend, omdat Takagi in de laatste rit tegen Antoinette de Jong schaatste. De Japanse werd vierde, terwijl Schouten tweede eindigde achter Martina Sáblíková. De Hoogkarspelse moest zes seconden goedmaken op Takagi en slaagde met vlag en wimpel: 6.52,58 om 7.01,97.

Achter Takagi en Schouten pakte De Jong het brons. Merel Conijn werd zesde op de vijf kilometer en eindigde daarmee als zesde in het eindklassement. Op de 1500 meter was de Edamse vierde geworden met een persoonlijk record: 1.56,24.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]