Samenvatting: Blauw-Wit pakt volle buit in belangrijke ontmoeting met Groen Geel

Het leek voor de korfballers van Blauw-Wit na een goede eerste helft geen moeilijke avond te worden tegen provinciegenoot Groen Geel. Na de rust verdween de ruime marge prompt en werd het nog spannend. De Amsterdammers trokken uiteindelijk toch aan het langste eind: 21-25.

Samenvatting: Groen Geel - Blauw-Wit - Foto: Erwin B. Bartman

In de beginfase ging de score, mede dankzij drie opeenvolgende treffers van Fleur Blötevogel, van 2-2 naar 4-7. Hierna namen de bezoekers een ruime voorsprong van zeven punten (7-14). Deze marge hielden zij vast tot aan de rust: 9-16.

Tekst gaat verder onder de video.

Fleur Blötevogel vond dat Blauw-Wit het nog onnodig spannend maakte - NH Sport

Groen Geel komt terug

Aanvankelijk leek Blauw-Wit in de tweede helft niet meer in de problemen komen, toen de voorsprong werd uitgebreid van 11-17 naar 13-19. Deze gedachte verdween nadat de Wormers op 19-22 kwamen. Bij een stand van 20-23 scoorde Momo Stavenuiter (die gedeeld topscorer werd) 20-24. De zege kwam hierna niet meer in gevaar: 21-25.

Door de overwinning behoudt Blauw-Wit de koppositie in de degradatiepoule van de Korfbal League met twaalf punten. De Amsterdammers hebben directe degradatie afgewend en kunnen alleen theoretisch nog worden veroordeeld tot het spelen van play-down wedstrijden. Groen Geel blijft op acht punten steken en is nog niet veilig.

Coach Thijs Muller zag Groen Geel veel te slordig beginnen - NH Sport

KZ

In de kampioenspoule heeft KZ ook de derde groepswedstrijd verloren. Op bezoek bij DVO stond het bij de rust 9-5. In de tweede helft kwam de zege van de thuisploeg niet meer in gevaar en verloren de Zaankanters met 21-16.