Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Geel-blauwe boeketten voor Oekraïne: "Mijn medewerkers zijn niet meer vrolijk"

3 maart 2022, 19.30 uur · Aangepast 4 maart 2022, 09.46 uur · Door Celine Sulsters

Bloemenkwekerij Van Haaster in Vijfhuizen is een actie gestart voor Giro555. Honderden geel-blauwe boeketjes worden morgen op de veiling van Aalsmeer geveild. Het geld wordt gebruikt voor crisishulp aan Oekraïne.

Honderden boeketten met gele narcissen en blauwe hyacinten worden morgen geveild op de bloemenveiling in Aalsmeer. - NH Nieuws

"We merken aan onze medewerkers, die uit Oost-Europa komen, dat het ze aangrijpt. Ze zijn minder vrolijk. Ze zijn in gedachten bij het thuisfront", vertelt eigenaar Rob van Haaster. Daarom vindt hij het extra belangrijk om te helpen.

Quote

"Mijn familie moet in Oekraïne vechten tegen Rusland en ik moet hier geld verdienen voor ze"

Oekraïense Luba

Ook de Oekraïense Luba staat boeketten te draaien. Ze vertelt NH Nieuws dat haar moeder en zoon nog in Oekraïne zijn. "Het is echt moeilijk. Mijn familie moet in Oekraïne vechten tegen Rusland en ik moet hier geld verdienen voor ze", zegt Luba.

Van Haaster hoopt minstens duizend euro op te halen met 350 boeketten die uit hyacinten en gele narcissen bestaan. "Maar misschien bieden mensen morgen het dubbele en wordt het veel meer", zegt hij hoopvol.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]