Ga naar Content

Purmerend wil Oekraïense vluchtelingen helpen, zoekt naar opvanglocaties

De gemeente Purmerend is op zoek naar locaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, zowel voor eerste noodopvang als de langere termijn. "Voor de gevolgen van de oorlog dragen we allemaal verantwoordelijkheid", schrijven burgemeester Don Bijl en wethouder Thijs Kroese aan de gemeenteraad.

Foto: Gemeente Amsterdam

Naast de zoektocht naar locaties wil de gemeente ook inwoners die zelf initiatieven hebben ondersteunen. Er is een website gelanceerd waar binnenkort meer informatie te vinden is. Ook is er een mailadres oekraï[email protected] in leven geroepen voor vragen en aanbiedingen voor hulp.

Op veel plekken in Zaanstreek-Waterland steken mensen hun handen uit de mouwen. Zo werd er op het politiebureau in Zaandijk veel spullen ingeleverd, net als in Monnickendam.

Tekst loopt door onder de video.

Monnickendammers schieten Oekraïne massaal te hulp "Beetje uit de hand gelopen" - NH Nieuws

Bijl en Kroese zeggen dat maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties betrokken worden om te kijken wat er nodig is aan ondersteuning. De gemeente heeft daarvoor ook contact gezocht met de Oekraïense gemeenschap in Purmerend en daar direct steun betuigd. Daarnaast is er 'goed contact met de buurgemeenten binnen de veiligheidsregio.'

Tot slot zal binnenkort ook de vlag van Oekraïne gehesen worden op de Kaasmarkt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]