Ga naar Content

Warm bad voor Oekraïense Natalia in Beverwijk: "Bedankt, namens mijn volk"

Een morele duw in de rug. Dat was de steunbetuiging van 150 Beverwijkers voor Oekraïne. Natalia Kulinich, een Oekraïense die haar land twintig jaar geleden verliet, bedankte de aanwezigen namens haar landgenoten. "Geweldig dat jullie dit hebben gedaan. Ik ben heel, heel blij."

Natalia hield een emotionele toespraak. Na afloop zei ze dat haar gedachten tijdens de speech steeds waren afgedwaald naar haar moeder. Die woont in de buurt van Lviv en heeft met de buren een schuilkelder ingericht en voorzien van voldoende proviand en schoon water. "Het is heel spannend voor haar, enkele bommen zijn niet zo ver bij haar vandaan ingeslagen. Maar ze houden zich goed en vinden steun bij elkaar. Mijn moeder heeft geen man, maar de buren zorgen heel goed voor haar. Ze eten met elkaar, ze zijn echt heel sterk."

Tekst gaat verder onder de video.

Steunbetuiging Oekraïne - NH Nieuws

Organisator Teun-Jan Tabak was blij dat hij Natalia de morele opkikker had kunnen geven. "We hebben dit in korte tijd neergezet omdat we gewoon vonden dat er iets moest gebeuren. Ik ben zelf politiek actief, maar deze bijeenkomst moest los staan van de politiek. Dit is echt om onze solidariteit te tonen."

Natalia krijgt veel vragen van haar landgenoten over hoe ze in ons land naar de situatie kijken. "Ik zeg dan steeds dat de mensen in Nederland geweldig zijn. Dat ze spullen inzamelen en dat er zelfs Nederlanders willen meevechten tegen Rusland. Dat is echt een steun voor ze. Vanavond nog ga ik ook de foto's en video's van deze avond naar ze sturen. Ze zullen er heel blij mee zijn. Mijn dank is groot."   

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]