Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Deel straatverlichting centrum werkt niet: "Frustrerend dat we het niet kunnen oplossen"

3 maart 2022, 07.32 uur · Aangepast 3 maart 2022, 12.47 uur · Door Michael van der Putten

Ze voelt zich van het kastje naar de muur gestuurd. Al weken probeert Marlies Dingenouts ervoor te zorgen dat de straatverlichting in de Vijfhoek het weer gaat doen. Maar zonder succes.

Foto: Michael van der Putten/NH Media/Haarlem105

Volgens Vijfhoekbewoonster Dingenouts doet de straatverlichting in de Lange- en Korte Lakenstraat, en de Doelstraat het al sinds half januari niet meer. "Ik heb begin februari via de buitenbeter-app melding gedaan van de niet-werkende verlichting. Op dat moment waren de straten al drie weken in donker", vertelt Dingenouts. 

Toen nog met hoop vervuld, ontving Dingenouts een paar dagen later een redactie van de gemeente. "De oorzaak van de niet-werkende verlichting zou liggen in de stroomvoorziening en dus zeiden ze dat ze melding zouden maken bij Netbeheerder Liander", aldus de bewoonster.

Contact 

Toch heeft Liander aan NH Nieuws/Haarlem105 laten weten nooit een melding van de gemeente te hebben ontvangen over niet-werkende straatverlichting. "We hebben enkel een melding ontvangen van lamp nummer acht in de Lange Lakenstraat die gerepareerd moest worden", laat een woordvoerder van het bedrijf weten, "maar niet voor het hele gebied."

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Michael van der Putten/NH Media/Haarlem105

Dingenouts heeft ook contact gehad met de netbeheerder. "Ik heb ze op 8 februari gevraagd of ze iets van de gemeente hebben gehoord. Maar dat was niet het geval en dus heb ik twee weken later nog een keer de gemeente gebeld. Die toen weer aangaf Liander te zullen benaderen. 

Vandaag laat de gemeente weten dat niet Liander, maar het bedrijf Dynniq de partij is die de verlichting zou moeten maken. "Er is bij ons op 21 februari een melding binnengekomen van de kapotte straatverlichting en dit hebben we doorgegeven aan Dynniq", vertelt de gemeente. "Het ligt aan de oorzaak hoelang het duurt voordat het hersteld is. Maar we zijn er nu echt mee bezig."

In de smiezen 

Dingenouts hoopt dat het licht nu snel is gemaakt. Ze stoorde zich niet per se aan de donkere straten, maar vond het frustrerend dat het niet 'ff werd opgelost.' Ze is dan ook benieuwd of het nu gaat lukken om de verlichting te repareren. "Ik ga het allemaal goed in de smiezen houden en hopelijk werkt de verlichting straks zoals het zou moeten."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]