Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Amsterdamse tram te koop op Marktplaats: "Bijvoorbeeld als tiny house of vergaderzaal"

3 maart 2022, 10.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Elektrische Museumtramlijn Amsterdam heeft geen ruimte meer voor een historische tram uit 1957. Het museum gaat namelijk eind dit jaar verhuizen naar een nieuwe, kleinere loods. Op Marktplaats kan iedereen een bod doen op de tram. 

Bron: Electrische Museumtramlijn Amsterdam

De tram is gebouwd in 1957, en vanaf 1959 reed hij door de Amsterdamse straten. In al die jaren heeft de tram niet alleen heel wat rondjes gemaakt in Amsterdam, maar ook in Polen: "De tram heeft van 1959 tot 2004 in Amsterdam gereden en is daarna naar Polen gegaan. In 2011 is de tram weer teruggekomen",  vertelt Mark Vermeulen, vrijwilliger bij de Museumtramlijn.

Tiny house

Mark heeft al meerdere keren een bod ontvangen van ijzerhandelaren, maar hij heeft liever dat de tram een andere bestemming krijgt. "Het liefst verkopen we de tram aan iemand die het voertuig gaat hergebruiken, bijvoorbeeld als tiny house of vergaderzaal."

"Wat mij betreft wordt de tram verkocht aan degene met het gekste idee"

Mark vermeulen, vrijwilliger Museumtramlijn

Mark vertelt dat de prijs afhangt van de koper. Zo wil hij van een ijzerhandelaar minimaal vijfduizend euro voor de tram, maar voor een creatieveling kan de prijs omlaag naar zo'n tweeduizend euro. Het gaat hem niet om het geld: "Wat mij betreft wordt de tram verkocht aan degene met het gekste idee."

De tram kan niet meer rijden, maar als die geslepen wordt kan daar verandering in komen. Mark is er in ieder geval zeker van dat de tram een nieuwe eigenaar heeft voor het einde van dit jaar: "Ik ben er heilig van overtuigd dat er mensen zijn met wat gekkere ideeën die de koop helemaal zien zitten."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]