Ga naar Content

Eigenaar kickboksschool blij: geen gedwongen sluiting én opening tweede filiaal

Van een naderende sluiting van je kickboksschool tot het openen van je tweede filiaal. En dat in amper een half jaar. De wereld van Hans ter Veen ziet er sinds een paar maanden heel anders uit.

Eigenaar kickboksschool blij: geen gedwongen sluiting én opening tweede filiaal - NH Nieuws

Ter Veen vreesde voor het voortbestaan van zijn zaak, want het pand waar hij in zit in Westerkoog (wijk in Koog aan de Zaan) zou gesloopt worden. Een nieuwe locatie vinden bleek lastig; er was iets beschikbaar aan de overkant van de straat waar straks gebouwd gaat worden, maar de huur ervan was zo hoog dat hij dat nooit kon betalen. Nu lijken niet alleen die problemen verleden tijd, hij gaat zelfs een tweede locatie openen in Assendelft.

"We hebben best wat problemen gehad in Koog aan de Zaan", zegt Ter Veen. 

Tekst loopt door onder de video

Eigenaar sportschool bang voor voortbestaan door gedwongen verhuizing - NH Nieuws

"Na de reportage bij NH Nieuws heeft de eigenaar van dit pand contact met me gezocht", vertelt de eigenaar. "Of wij geïnteresseerd waren om hier te komen praten."

En dat terwijl geld toch een probleem was? Hij lacht: "We hebben schijnbaar iets goed gedaan bij Westerkoog Sport. Aan alle kant werd ons hulp aangeboden, sponsoren stonden in de rij. Het kwam overal vandaan. De eerste avond dat we hier gingen klussen stonden hier vijftien man die met licht, stroom, tl-balken aankwamen. Hartverwarmend."

Hangjongeren

Ter Veen ziet zichzelf eerder als sociaal werker dan als ondernemer. In de wijk Westerkoog in Koog aan de Zaan werden problemen met hangjongeren door de jaren heen een stuk minder omdat ze een plek hadden bij de kickboksschool. Ook liepen er projecten met scholen en de politie. Het is de reden dat raadsleden Jaap Keijser (POV Zaanstad) en Rob Karst (D66) zich de afgelopen jaren hard hebben gemaakt voor deze zaak.

Nino Keijser, zoon van raadslid Jaap en steunfractielid: "We zijn heel blij dat er een oplossing is gekomen. We vonden dat dit voor de buurt behouden moest blijven." Hij vervolgt: "Het is erg moeizaam gegaan. Het is ook niet bij één motie gebleven. Maar gelukkig lijkt het nu goed te gaan."

Assendelft

"Sportschool Westerkoog is voor ons een voorbeeld hoe je sociale cohesie kunt bewerkstelligen", zegt Karst. "Kinderen worden opgevangen, daar is een plek waar ze hun ding kunnen doen. Dat kan hier ook. Het is jammer dat het nieuwe pand niet in Saendelft ligt (ook daar spelen problemen met de jeugd, red.), maar daar valt wel een verbinding te maken." 

In zijn tweede filiaal in Assendelft heeft Ter Veen soortgelijke plannen als in Westerkoog. "Dat is zeker de opzet. We horen dat er in Assendelft veel jeugdproblemen zijn. Verveling, niks te doen… we hebben het in 2016 al een keer met Jeroen Olthof (voormalig wethouder, red.) besproken. Wat wij doen, waarom doen we dat niet op meerdere plekken in de streek?"

Zaterdag is er een open dag in Assendelft, later deze maand volgt de officiële opening.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]