Ga naar Content

Duizendpoot Annette Molkenboer op Complimentendag 'Bloemendaler van het jaar'

Ze zet zich in voor kinderen met een leerachterstand of uit kwetsbare gezinnen en organiseerde ook veel activiteiten voor de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans. Annette Molkenboer-Hamming verdient volgens burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal daarom zeker de titel 'Bloemendaler van het jaar 2021'. 

Bloemendaler van 2021, Annette Molkenboer-Hamming - Foto: Gemeente Bloemendaal

De bijbehorende penning kreeg Annette vanmiddag uitgereikt, omdat 1 maart de Nationale Complimentendag is. En complimenten kreeg ze in overvloed 'voor haar niet aflatend enthousiasme en inzet voor diverse projecten in de gemeente'. 

Burgemeester Roest liet weten dat de adviesraad die haar gekozen had uit vijf genomineerden, vooral onder de indruk was van haar bijdrage aan het project 'Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal'. "Niet alleen binnen de gemeente is door dat project voor mooie activiteiten gezorgd, maar ook is de gemeente Bloemendaal op een positieve wijze op de kaart gezet", schrijft de adviesraad voor de Bloemendaler van het jaar. 

Schaaktoernooi, insectenspeurtochten en film 

Molkenboer is voorzitter van de Stichting TijdSparen die het Godfried Bomans Schaaktoernooi organiseerde en in Thijsse's hof insectenspeurtochten uitzette in de geest van Bomans beroemdste kinderboek 'Erik en het kleine insectenboek'. Ook werd samen met Welzijn Bloemendaal de film gemaakt over de Schat van Brederode, waarin Bloemendalers de rollen vertolkten. 

Maar de kersverse Bloemendaler van het jaar wordt ook geroemd om haar inzet voor De Stampertjes, een  kleinschalige opvang van kinderen met een beperking, een ontwikkelingsachterstand of kinderen uit kwetsbare gezinnen. En Annette Molkenboer is ook lid van bestuur van de stichting De Ark, een project waar mensen met een verstandelijke beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk kunnen. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]