Ga naar Content
West-Friesland

Provinciale weg bij Broekerhaven dicht voor bomenkap na storm

1 maart 2022, 09.55 uur
Door: Chantal Bos · Foto: Google Streetview

Door stormschade langs de provinciale weg N307 bij Broekerhaven gaat de weg voor drie dagen in beide richtingen dicht. Van donderdag tot en met zaterdag wordt de weg overdag en 's nachts afgesloten voor de kap van zeventien bomen.

Als gevolg van de storm op 18 februari zijn er zeventien bomen die nu nog een risico zijn voor omwonenden en weggebruikers. Direct na de storm werden er al een aantal bomen gekapt en zijn er veel afgebroken takken opgeruimd.  Het gaat om vijftien populieren en twee essen die in slechte staat zijn. Kappen is volgens de Provincie Noord-Holland de enige oplossing.

Wel worden de bomen niet geheel weggehaald, maar ingekort tot ongeveer vijf meter hoogte. Dit alles om de biodiversiteit in stand te houden. Deze speciale manier van kappen zorgt ervoor dat de bomen niet opnieuw uitlopen. De beplanting rondom de bomen wordt zoveel mogelijk gespaard. 

Omleiding

De afsluiting begint donderdag om 07.00 uur en zal duren tot zaterdagmiddag 15.00 uur. Al het verkeer wordt omgeleid via de N505 en moet rekening houden met een extra reistijd van zo'n tien minuten. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]