Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Verkiezingsposters beklad met hakenkruizen: 'Vandalisme met neonazistisch trekje'

28 februari 2022, 14.25 uur · Aangepast 3 maart 2022, 09.56 uur · Door Niels van Steijn

Meerdere verkiezingsposters in Haarlemmermeer zijn beklad met neonazistische teksten. Op een deel van de posters staan hakenkruizen getekend en de tekst 'Heil Hitler' geschreven. De meeste bekladdingen zijn in de omgeving van Zwanenburg gezien. Burgemeester Marianne Schuurmans doet aangifte.

Niels van Steijn / NH Nieuws

"Een verwerpelijke actie die niet thuis hoort in onze democratie. Ik doe hiervan daarom namens de gemeente en onze partijen aangifte bij de politie", laat burgemeester Schuurmans zojuist via Twitter weten.

Quote

"Blijf met je tengels van andermans spullen af"

Jurgen Nobel, lijsttrekker VVD Haarlemmermeer

Jurgen Nobel, lijsttrekker van de VVD, is woedend: "Blijf met je tengels van andermans spullen af. Als je dat soort teksten op verkiezingsborden schrijft, ben je gewoon niet goed bij je hoofd. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar heb een beetje respect voor elkaar."

Ook Gerdien Knikker, lijsttrekker van D66 in Haarlemmermeer spreekt zich uit: "Bah, vandalisme met een neonazistisch trekje in Haarlemmermeer. D66 staat voor het inclusieve karakter van onze gemeente. En we spreken ons uit tegen dit soort acties en het ondermijnen van de democratie. "

Kippenvel

Lijsttrekker van GroenLinks Maaike Bailleux: "Ik kreeg kippenvel toen ik het hoorde. Hoop dat we dit met elkaar een halt kunnen toeroepen. Dit zijn geluiden die gewoon ongepast zijn. "

Neonazistische teksten en hakenkruizen op verkiezingsposters Haarlemmermeer - NH Nieuws/Niels van Steijn

Naast de neonazistische bekladdingen, staat 'Stem PVV' op het verkiezingsbord geschreven. De schrijver zal verbaasd opkijken wanneer hij of zij op 16 maart ziet dat de PVV niet aan de verkiezingen in Haarlemmermeer deelneemt. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHnieuws.nl/Haarlemmermeer.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]