Ga naar Content

Steun Oekraïne door Zandvoortse vlag op zijn kop te hangen: "Dat is een mooi gebaar"

Op sociale media verschijnen oproepen om de Zandvoortse vlag ondersteboven op te hangen. Op zijn kop is het blauw-gele vaandel van de badplaats hetzelfde als dat van Oekraïne en hiermee hoopt onder andere Ruud den Boer een statement te maken. 

Deze vlaggen hangen nog niet op zijn kop - Foto: Marieke Pijlman/NH Nieuws

Den Boer wil vooral dat de gemeente met zijn actie meedoet. "Ik heb de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh via facebook een bericht gestuurd en gevraagd of ze de vlag op het gemeentehuis willen opdraaien. Dat zou een mooi gebaar zijn."

Den Boer heeft nog geen reactie op zijn bericht gehad en de vlag op het gemeentehuis hangt nog steeds zoals het hoort. Toch laat een woordvoerder van de gemeente weten dat de burgemeester positief tegenover de actie staat, maar ze kon nog niet laten weten of de gemeentevlag omgedraaid wordt.

Naast de gemeente hoopt de 65-jarige Zandvoorter dat er meer mensen hun vlag zullen omdraaien. "Het is extreem wat daar gebeurt en ik ben tegen oorlog. Wij hebben toevallig een vlag die lijkt op die van Oekraïne. Dit zou een mooi gebaar zijn," volgens Den Boer.

Haarlem 

In Haarlem is de Grote of Sint Bavokerk in blauw-gele kleuren verlicht en ook de kerkklokken spelen ieder uur een gedeelte van het Oekraïense volkslied

Overigens heeft Den Boer aan zijn eigen gevel nog geen vaandel hangen. "Ik heb nog geen Zandvoortse vlag, maar die ik ga nu zeker kopen."

Op Twitter verschijnen mensen die de vlaggenactie steunen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]