Menno Vloon springt naar nationale titel en kampioenschapsrecord bij NK indoor

De Zaanse Menno Vloon was vandaag wederom de beste bij het polsstokhoogspringen. Hij sprong naar 5,91 meter en vestigde daarmee een kampioenschapsrecord. Anouk Vetter (verspringen) pakte de andere Noord-Hollandse gouden medaille.

Hoogepunten NK atletiek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Meerkampster Vetter sprong naar 6,32 m. Dat was zeven centimeter verder dan Paulien Hondema (zilver) en tien verder dan Herremans (brons). Dat was niet het enige succes voor de Amsterdamse, want ze werd al tweede bij de 60 meter horden. Stan Nijhuis uit Egmond aan den Hoef pakte het zilver bij het hoogspringen (2,10 m). Hij sprong acht centimeter lager dan Douwe Amels.

Menno Vloon werd voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen polsstokhoogspringen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Hardloopmedailles

Tony van Diepen (Alkmaar) pakte brons bij de 400 meter. Liemarvin Bonevacia won en verpletterde het indoorrecord: 45,48 seconden. Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid ontbrak in de finale, omdat hij niet in de top zes finishte in de series. In de vrouwenfinale 400 meter pakte Femke Bol goud. Het podium werd verder gevormd door Lieke Klaver (Venhuizen) en Lisanne de Witte uit Castricum. Klaver plaatste zich met 51,20 seconden voor de WK outdoor.

Tekst gaat onder de Tweet.

Amsterdammer Keitharo Oosterwolde werd tweede bij de 200 meter voor mannen. Hij kwam na 21,30 seconden over de streep. Xavi Joy Mo-Ajok pakte het goud (21.23). Jurgen Wielart uit Haarlem pakte zilver bij de 800 meter. Kevin Viezee uit Amsterdam werd derde. Djoao Lobles uit Den Helder leek te winnen, maar hij werd gediskwalificeerd.