Ga naar Content

Beschamend verlies Ajax op bezoek bij promovendus Go Ahead Eagles

Voor het eerst sinds 1978 heeft Ajax verloren in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles kwam de eerste helft op 2-0 via Inigo Cordoba en Philippe Rommens. Steven Berghuis beperkte na rust de schade enigszins, maar het was niet voldoende: 2-1. 

Aanvoerder Dusan Tadic baalt na de slechte wedstrijd van Ajax - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De basiself van Ajax was op vier plekken gewijzigd ten opzichte van het duel met Benfica. Zo stond André Onana voor het eerst in ruim een jaar onder de lat in de eredivisie, vanwege de zware blessure van Remko Pasveer. Perr Schuurs, Devyne Rensch en Davy Klaassen mochten ook aan de aftrap in Deventer verschijnen. Na drie minuten kreeg Ajax een grote kans via Klaassen, de bal eindigde op de lat. Er volgde een periode zonder grote kansen. 

Uit het niets kwam Go Ahead Eagles echter op voorsprong. Een schot van Inigo Cordoba werd door richting veranderd door Daley Blind en verdween zodoende achter Onana: 1-0. De Amsterdammers werden hierna gevaarlijk na een afstandsschot van Blind, de volley ging net naast. Pal voor rust drukte Phillipe Rommens Ajax nog dieper in de problemen door 2-0 te maken. In de fase voor deze goal hield Onana de bezoekers op de been. 

Bekijk hieronder de 1-0 van Inigo Cordoba:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Go Ahead hield stand

Het ging na de rust ook niet van een leien dakje voor de ploeg van Erik ten Hag. De Amsterdammers kwamen in de beginfase enkel tot speldenprikjes. Dat veranderde nadat Steven Berghuis 2-1 maakte. Hij kon de bal in het doel koppen na geklungel bij de Deventenaren. Zelfs na deze goal lukte het Ajax niet om Go Ahead het vuur na aan de schenen te leggen.

Tekst loopt door onder de video.

De analyse van Erik ten Hag na de nederlaag tegen GAE - NH Nieuws

Ajax probeerde het nog om te draaien in de slotfase. Zo kreeg de ingevallen Danilo een kopkans, maar de inzet van de ingevallen Braziliaan ging net naast. Dusan Tadic schoot hierna nog een keer op het doel van Go Ahead. Andries Noppert kon deze inzet keren. Hierdoor verloor Ajax voor het eerst in 44 jaar van Go Ahead Eagles. 

Opstelling Ajax: Onana; Rensch (Mazraoui/46), Schuurs, Martínez, Blind; Klaassen (Danilo/59), Álvarez (Gravenberch/59), Berghuis; Antony (Kudus/82), Haller, Tadic

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]