Ga naar Content

Brand in poli Spaarne Gasthuis, blijkt technische storing

De brandweer is vanmorgen rond half acht met meerdere wagens naar een poli van het Spaarne Gasthuis aan de Boerhaavelaan in Haarlem gereden, omdat ze een melding kregen van een grote brand. Eenmaal daar bleek het te gaan om een technisch probleem. 

Foto: Laurens Bosch

"We kregen de melding van een grote brand en zijn toen groots uitgerukt. Eenmaal daar aangekomen bleek het te gaan om een brand in een ketel in het ketelhuis", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. 

Toen bleek dat het om een technische storing ging, is de brandweer weer teruggekeerd. "We hebben aan het ziekenhuispersoneel gevraagd om de ketel zelf goed in de gaten te houden", aldus de woordvoerder.

'Even schrikken'

Ook de woordvoerster van het Spaarne Gasthuis, gaf aan ‘de boel voorbij te horen komen’. “We kregen pas later door dat het ging om een melding bij het ziekenhuis.”

De brand zorgde verder niet voor paniek en was gelukkig alleen aan de buitenkant van het gebouw, vertelt de woordvoerster. "Het was even schrikken, maar gelukkig bleek het vals alarm. Het bezoek kan gewoon op normale basis, net zoals tijdens de corona doorgaan. Ook voor de dagopnames heeft het geen consequenties, want deze zijn meestal doordeweeks."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]