Reda Kharchouch doet Jong Ajax de das om in vermakelijke topper

De topper in de eerste divisie is niet goed afgelopen voor Jong Ajax. In de Oude Meerdijk won FC Emmen het leuke duel tussen de nummers twee en vier van de ranglijst met 2-1. De Amsterdammers stonden halverwege nog op voorsprong.

Reda Kharchouch zet FC Emmen op 2-1 tegen Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Het was direct een attractieve wedstrijd tussen de nummer twee en vier van de ranglijst. Ole Romeny leek ook al snel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later raakte de aanvaller van FC Emmen de paal.

Sontje Hansen

Jong Ajax zette daar ook een aantal mogelijkheden tegenover. Vooral aanvoerder Youri Regeeer had moeten scoren. Van dichtbij stuitte hij op doelman Michael Brouwer. Vlak voor rust was het al raak voor de bezoekers. Christian Rasmussen bediende Sontje Hansen na een counter en de buitenspeler scoorde met een laag diagonaal schot: 0-1.

Trainer John Heitinga analyseert het verlies tegen FC Emmen - NH Nieuws

Kharchouch doet Jong Ajax pijn

FC Emmen voerde na rust de druk op. Dat leidde in de 56e minuut ook tot de gelijkmaker. Voormalig Telstar-spits Reda Kharchouch kopte de bal in een leeg doel na een redding van Jong Ajax-keeper Calvin Raatsie. Vlak daarna redde Raatsie knap op een vrije trap van Miguel Araujo. De doelman tikte de bal ternauwernood tegen de lat. Toch werd het 2-1 voor de thuisploeg. En opnieuw was het Kharchouch. Ook deze keer scoorde hij uit de rebound.

Snel na die goal leek de ploeg van trainer John Heitinga weer op gelijke hoogte komen. Kristian Hlynsson werd bij de tweede paal gevonden door rechtsback Liam van Gelderen, maar Brouwer keerde zijn inzet op de lijn. Ook in de slotfase kreeg Jong Ajax een aantal mogelijkheden, maar de 2-2 kwam er niet.

FC Emmen blijft tweede staan in de eerste divisie. De achterstand op koploper FC Volendam blijft zeven punten. Jong Ajax zakt naar de vijfde plaats.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie; Van Gelderen, Llansana, Musampa (Vos/76), Baas; Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson; Hansen (Misehouy/87), Rasmussen, Banel (Ünüvar/63)

Nederlaag Jong AZ

Jong AZ ging vanavond in Wijdewormer met 3-1 onderuit tegen het in vorm verkerende FC Eindhoven. Jasper Dahlhaus, Joey Sleegers (strafschop) en Valentino Vermeulen scoorden voor de bezoekers. Ernest Poku maakte het doelpunt voor Jong AZ. De Alkmaarders vinden we terug op de teleurstellende zeventiende plaats.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Gemmel, Schouten (Allouch/77), Dekker (Engel/77), Velthuis; Koopmeiners, Buurmeester, Griffith (Meerdink/77); De Jong, Poku, Taabouni