Galavoorstelling in eerste helft helpt FC Volendam aan zege op hekkensluiter

Met veel overtuiging heeft FC Volendam vanavond afgerekend met Helmond Sport. Bij rust stond de nummer één van de eerste divisie al met 4-0 voor tegen de rode lantaarn. In de tweede helft kwam daar alleen een tegentreffer bij: 4-1.

Juichende FC Volendam-spelers tegen Helmond Sport - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De ploeg van Wim Jonk maakte heel snel korte metten met de Brabanders. Aan de hand van clubtopscorer Rubert Mühren stond het binnen tien minuten al 2-0. De spits, die op 9 januari voor het laatste scoorde, maakte beide doelpunten. Eerst schoot hij met links diagonaal raak na een pass van Daryl van Mieghem en even later kopte Mühren bij de eerste paal knap binnen uit een corner van diezelfde Van Mieghem.

Deul en Oristanio scoren ook

Die vroege marge van twee doelpunten vond FC Volendam nog niet voldoende. Gaetano Oristanio speelde zichzelf knap vrij aan de rechterkant om vervolgens met links de verre hoek te vinden: 3-0. Boy Deul kreeg in de 37e minuut de bal op een presenteerblaadje van Mühren na een counter. De middenvelder maakte de 4-0 door koelbloedig te blijven oog in oog met doelman Mike Havekotte.

Na rust was er minder leuk nieuws voor FC Volendam. Achraf Douiri viel uit met een op het oog ernstige blessure. Hij kon niet op eigen kracht het veld verlaten. De rechtsback werd vervangen door debutant Jozhua Vertrouwd. De jongeling kon niet voorkomen dat Ilias Breugelmans in de 85e minuut de 4-1 maakte.

Door de overwinning is Volendam nu 25 wedstrijden op rij ongeslagen. De voorsprong op FC Emmen blijft zeven punten, omdat de Drentenaren met 2-1 wonnen van Jong Ajax.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Douiri (Vertrouwd/65), Benamar, Mirani, James (Eerdhuijzen/46); Oristanio (El Kadiri/56), W. Ould-Chikh (Antonucci/46), Deul (Visser/46); B. Ould-Chikh, Mühren, Van Mieghem