Ga naar Content

Aangereden gijzelnemer overleden aan verwondingen

Abdel Rahman A., de 27-jarige man die gisteren na een gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein werd aangereden door een arrestatieteam, is aan zijn verwondingen zijn overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan AT5/Amsterdam na berichtgeving van Het Parool.

Foto: Inter Visual Studio

Advocaat Jan-Kees van den Brink meldde het nieuws op verzoek van de moeder van A. aan de krant. "Hij was niet meer aanspreekbaar en is inmiddels overleden", aldus Van den Brink. 

De advocaat stond A. volgens Het Parool in het verleden verschillende keren bij in strafzaken. A. zou niet bij kennis zijn geweest en heeft niet om zijn advocaat kunnen vragen. Deze zou daarom spreken namens de moeder van A. en niet namens zijn oud-cliënt.

Strafblad

Het Openbaar Ministerie liet eerder vandaag aan AT5/NH Amsterdam weten dat de gijzelnemer een strafblad heeft en meerdere strafbare feiten heeft gepleegd. Hij heeft al 'een documentatie' op het gebied van de wet wapen en munitie. Dat zou het ernstigste feit zijn geweest, naast nog enkele minder ernstige strafbare feiten.

Volgens Het Parool was zijn laatste veroordeling in mei vorig jaar voor het belagen van zijn ex-vriendin. Hij kreeg toen 60 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en een contactverbod van drie jaar. Hij had zijn ex volgens de rechtbank pornografische, suggestieve, vernederende en beledigende afbeeldingen gestuurd.

Gijzeling

De gijzeling begon gisteravond rond 17.40 uur. Hij hield urenlang een klant onder schot in de Apple Store en eiste 200 miljoen aan cryptocurrency. Rond 22.45 uur kwam de gijzeling tot een einde, toen de gijzelaar het op een lopen zette. De gijzelnemer ging erachteraan, werd aangereden door de Dienst Speciale Interventies en vervolgens aangehouden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]