Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

Amstelveens stormslachtoffer dat bekneld raakte onder boom buiten levensgevaar

23 februari 2022, 16.53 uur · Aangepast 23 februari 2022, 17.20 uur · Door Celine Sulsters

De automobilist die tijdens de heftige storm Eunice aan de Olympiadelaan in Amstelveen bekneld raakte onder een boom is buiten levensgevaar. Dat meldt de gemeente op basis van informatie van de politie.

Boom waait op auto in Amstelveen, inzittende bekneld - Foto: VLN/Vivian Tusveld

De persoon, volgens getuigen een man, is uiteindelijk het enige Amstelveense stormslachtoffer geworden. Zijn auto is totaal verpletterd door de boom en het kostte de brandweer ongeveer een uur om hem te bevrijden. Daarna werd de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Honderd bomen gesneuveld

In Amstelveen is veel materiële schade. Naar schatting zijn ongeveer honderd bomen omgevallen, maar dit aantal kan nog oplopen, aldus het College van B&W in een brief aan de Raad. Een aantal bomen is beschadigd geraakt en moet worden gesnoeid of verwijderd. De gemeente houdt bij waar bomen worden weggehaald, zodat hier later eventueel nieuwe bomen kunnen worden geplant.

Het college roemt de hulpdiensten en het wijkbeheer die 'acute situaties' aan de Noordammerlaan en Laan Nieuwer-Amstel wisten op te lossen, waardoor erger werd voorkomen. Het gaat nog even duren voor alle stormschade is opgeruimd. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]